11.13.2011

TÜRKİYE: Sayın Atsushi Miyazaki

AAR JAPAN will hold a memorial service for Mr. Atsushi Miyazaki in the afternoon of December 6th, 2011 at Nippon-Seinenkan (Shinjuku, Tokyo). Details will be posted shortly. (November 15, 2011)
 Üyemiz Atsushi Miyazaki’nin yaşamını yitirmesi nedeniyle dünyanın dört yanından bize derin başsağlığı dilekleri iletildi. Ancak gönderilen başsağlığı mesajlarına ayrı ayrı cevap yazma imkânımız olmadı. Cevap yazamadığımız dostlarımızın bizi anlayışla karşılayacağını umuyoruz. Tüm elemanlarımız adına başsağlığı dilekleriniz için yürekten teşekkür ediyoruz.

AAR Japan Yönetim Kurulu Başkanı Yukie Osa’nin mesajı:

ACI KAYBIMIZ

Van'da Japonya saatiyle 10 Kasım günü 04.23’te 7.2 büyüklüğündeki depremin artçısı olduğu sanılan Rihter ölçeğine göre 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi ve bölgede bulunan iki üyemiz konakladıkları otelin yıkılması sonucu enkaz altında kaldı.

Üyelerimizden Miyuki Konnai aynı gün sabah saatlerinde enkazdan sağ olarak kurtarıldı.Enkazdan çıkarılan Atsushi Miyazaki ise Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Saat 17.00 sıralarında ağır yaralı halde çıkarılan Miyazaki’nin durumu ciddiyetini korurken bir yandan da Ankara’ya acil sevk için hazırlık başlamıştı. Fakat bize ulaşan ve daha sonra bölge halkı tarafından doğrulanan ölüm haberi umudumuzun tamamen tükenmesine neden oldu.

Miyazaki geçen haziran ayında kuruluşumuza başvuru yapmış, ağustos ayında stajını tamamlamış ve 1 Eylül günü de asli elemanımız olarak görevine başlamıştı. Başvuru dilekçesinde uluslararası yardımlaşma, özellikle acil desteğe olan sıcak bakışını şöyle dile getirmişti:

Bu yıl ülkemizde büyük deprem felaketinin yaşanması üzerine gelişmiş ülkelerin yanı sıra gelişmekte olan ülkelerin de bize destek vermesi, dünyanın bir dayanışma üzerine kurulu olduğunu bana bir kez daha hatırlattı. Japonya’daki son deprem bölgesi de dahil olmak üzere bütün dünyada acil yardıma muhtaç insanlar için hâlihazırda neler yapabileceğimi düşündüğümde, şu ana kadar kamu ve sivil toplum kuruluşlarında görev alarak gerek teşkilatı yürütme ve yönetme alanında gerekse halkı bilgilendirme ve aydınlatma alanında edindiğim tecrübelerden faydalanabileceğim kanaatine vardım.
Yüksek lisansımı alternatif uyuşmazlık çözümü üzerine yaptım ve uzun zamandan beri barış tesis etmeyi meslek haline getirmek istiyordum. Japonya’daki son deprem felaketinden sonra barış tesis etmenin yanı sıra dünyanın her yerinde zor durumda olan insanları destekleme çalışmalarında bulunma arzum daha da güçlendi ve bu yönde faaliyet gösteren kuruluşunuza biraz da olsa katkıda bulunmak istedim.
8 Haziran 2011
Atsushi Miyazaki

Bölgede Miyazaki’yle beraber çalışan Yumeka Oota’nın dediğine göre kendisi Tokyo ofisinde olduğu gibi her zaman etrafındaki insanlara hem nazik davranarak hem de tebessümünü esirgemeyerek azimli ve aktif bir şekilde görevini sürdürüyordu. Bundan sonra da çeşitli yerlerde görevini başarıyla ifa etmesi bekleniyordu. Biz de Miyazaki’yi kaybettiğimize hâlâ inanamıyoruz.

Miyazaki’nin vefatından dolayı ailesinin üzüntüsünü paylaşıyor ve Miyazaki’ye Tanrı’dan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

10 Kasım 2011
AAR Japan
Yönetim Kurulu Başkanı
Yukie Osa

(Translated by Hiroshi Okawa)